Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mama Mias köttfärskebab

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det finns lite andra recept på köttfärskebab men jag har lite annorlunda kryddor i min, det är självklart fritt fram att lägga till och dra ifrån. Brukar göra typ klyftpotatis till detta och servera med någon kall yoghurtsås, helst tzatziki. Det är också gott att passa på att ugnsbaka tomat eller vitlök (klyftor, halvor eller hel) på samma gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Blanda färsen med kryddor och ägg. Låt stå och vila en stund.
  3. Forma sen små "korvar" som du lägger på bakpapperstäckt plåt.
  4. Lägg i tomat och vitlök nu också om du vill baka det samtidigt. Skjuts in i ugnen, titta till efter tio min, vänd på biffarna. In igen o kolla till noga, det får inte bli torrt men ska bli genomstekt.
  5. Ät och njut tillsammans med någon kall dip/yoghurtsås, skuren grönsallad, klyftpotatis eller ris.
  6. Ett gott glas rött är inte fel till men mjölk går lika bra.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • The_mama97mia 8 maj 2010

    Egen kommentar - idag hade jag slut på köpt kebabkrydda, tog lite koriander, extra spiskummin, lite oregano och vegeta. Det blir nog fint.

  • Gottetrollet 18 september 2010

    Det var jättegott! Kommer att göra dessa igen. Det blev några över och dom tog jag dagen efter i pitabröd med sallad och tzatziki. Perfekt som lunch.

  • The_mama97mia 18 september 2010

    trevligt, min erfarenhet är också att det är bra att göra lite extra - de tål att värmas i micro till mellis eller annat dagen efter... Tack för kommentaren !

  • The_mama97mia 24 augusti 2011

    Idag serverat med Pitabröd, sallad, tomat, rödlök, o två oliak yoghurtsåser. Men att jag aldrig lär mig, gjorde ju på för lite färs igen.... Suck... det säger bara svisch så tar det slut.

  • belle12 25 oktober 2011

    Oj oj vad gott det här va! Tack så mycket för receptet, en klar 5! Serverade med strips och 'Alexandras underbara kebabsås' också sparat på Matklubben. Fest mitt på tisdagen!

  • Cassiopeya 13 april 2013

    Testade detta idag, med hembakta pitabröd. Jättegott men jag fegade med kryddorna. Nästa gång följer jag ditt recept till punkt och pricka ;)Väntar med betyget tills dess :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.