- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Det här är absolut den godaste kakan jag någonsin ätit i hela mitt liv,så är det bara och den har min mamma gjort!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker till ett fast och pösigt skum. Blanda potatismjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner det i smeten. Rör ihop smeten och häll den i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda rulltårtebottnen i 250 graders ugnsvärme ca 5 minuter i mitten av ugnen.
- Fyllning: Rör smör och florsocker poröst.
Tillsätt citronsaft och -skal. Bred krämen över den färdiggräddade och kalla kakan. Rulla ihop den med hjälp av bakplåtspapperet. Låt papperet vara kvar runtomkring kakan och lägg den i en 5 liters fryspåse och tillslut den med en klämma. Frys ner den.
- Den är godast halvtinad. Servera en liten klick vispgrädde till.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade en citron i kylen som jag behövde använda. Hittade resterande ingredienser i skåpen och rörde ihop medan lillen sov. Receptet är enkelt utan många ingredenser, och dessutom glutenfri. Nåot som kommer att finnas på kaffebordet i framtiden. Samskens!!
Smaskens var det! Tryckfelsnisse var i farten : )