Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Mariannes kokosrulle med citronkräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här är absolut den godaste kakan jag någonsin ätit i hela mitt liv,så är det bara och den har min mamma gjort!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker till ett fast och pösigt skum. Blanda potatismjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner det i smeten. Rör ihop smeten och häll den i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda rulltårtebottnen i 250 graders ugnsvärme ca 5 minuter i mitten av ugnen.
  2. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt citronsaft och -skal. Bred krämen över den färdiggräddade och kalla kakan. Rulla ihop den med hjälp av bakplåtspapperet. Låt papperet vara kvar runtomkring kakan och lägg den i en 5 liters fryspåse och tillslut den med en klämma. Frys ner den.
  3. Den är godast halvtinad. Servera en liten klick vispgrädde till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nkotte 8 augusti 2008

    Hade en citron i kylen som jag behövde använda. Hittade resterande ingredienser i skåpen och rörde ihop medan lillen sov. Receptet är enkelt utan många ingredenser, och dessutom glutenfri. Nåot som kommer att finnas på kaffebordet i framtiden. Samskens!!

  • Nkotte 8 augusti 2008

    Smaskens var det! Tryckfelsnisse var i farten : )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.