Morsan samt övrig släkt har gjort denna delikata måltid i många år. Alltid lika god att avnjuta.
Vi har t o m en en särskild "soyasås": Maggi, som vi köper nere i Tyskland just för att använda då vi äter denna måltid ! Men det går nästan lika bra med Kikkomans sojasås...nästan.
Instruktioner
- Skölj av vitkålen. Strimla den i små remsor. Strimla även löken. Koka upp allt i en stor kastrull med vatten (halva grytan med vatten ) på låg värme i ca 1-2 timmar, 2 timmar är bäst.
- Krydda med vitpeppar och salt samt Maggi (eller kikkoman soya). Lägg på margarin eller smör, ca 50 g och 1-2 buljongtärningar. Lägg i de råa potatisarna så att de täcker ytan, samt den tinade blandfärsen.
- Koka alltihopa i ytterligare några timmar på låg värme, kolla till då och då och rör om. Tilsätt vatten vid behov.
- Allt är klart när allt vatten kokat bort/ kålen har hunnit bli brun. Mosa alltihopa med en potatiststöt direkt i kastrullen.
- KLART!!
- Smaka av. Krydda eventuellt med mer salt och vitpeppar och Maggi/Kikkoman soya.
Dela upp i portioner. Frysa går väldigt bra. Även luchboxen eller ha till lunch/middag några dagar direkt i kylskåpet. Alltid lika gott !!
- Enjoy !!
- Detta är ett ungefärligt recept...Mammsen hade inga direkta mått. Smaka av är mitt råd, men missa inte denna goda rätt. Luktar inte direkt gott att koka detta, mest fis i hela huset/lägenheten, men bara vädra, ni kommer inte att ångra er när ni väl får smaka det här. Detta ska lagas i STORA laddningar. Lycka till !
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar