Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Sivs goda köttfärsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept kommer från min mamma. Jag har älskat den sedan jag var barn och nu är det den givna favoriten hos mina barn. En annorlunda köttfärsås som är gjord på mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka den gula löken fint. Bryn sedan blandfärsen tillsammans med löken. När färsen och löken fått färg pudra över vetemjölet och rör om så att det tjocknar.
  2. Tillsätt mjölken och sänk värmen så att den inte kokar över. Pressa i vitlöken och tillsätt buljongtärningarna, tabascon och soyan. Köttfärsåsen skall få en fin brun färg av soyan så du väljer själv hur mycket soya du använder.
  3. Låt köttfärssåsen koka ihop sig 5 - 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Heisjo 19 augusti 2008

    En annorlunda köttfärssås. God men lite för salt. Jag tillsatte ketchup efteråt och tyckte att det höjde smaken. Roligt med lite omväxling från den "vanliga".

  • PinkLadie 4 september 2008

    Gott! Skönt att slippa krossade tomater... Jag tyckte inte att det var för salt, snarare tvärtom, men det kan bero på att jag gått över till fond utan smakförstärkare!? (coop)

  • roaj 28 oktober 2009

    Jättegod köttfärssås! Jag la till hackad persilja och det blev väldigt bra.

  • ms_nina 5 januari 2013

    Nja, smakade lite som skolmat. Fick krydda till den lite med samtal och hade även i lite ketchup, persilja och en gnutta socker. Då blev det gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.