Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas bondbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta receptet har jag fått av mamma men jag har lagt till lite frön i det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst och vatten, lägg i saltet. Lägg i de frön du vill ha. Tillsätt mjöl tills degen släppt bunken. Låt jäsa 1 timme i bunken.
  2. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 4 lika stora bitar och gör dom runda och släta. Låt jäsa 1 timme.
  3. Skär 3 skåror i varje bröd med en vass kniv. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter, stäng sedan av ugnen och låt bröden stå 15 minuter i eftervärmen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.