Riktigt goda köttbullar som kan tillagas i god tid före jul och frysas in .
Instruktioner
- Blanda havregryn (eller franskbröd ) med potatismjöl, kalvfond, grädde och vatten. Låt svälla minst 10 minuter.
- Tillsätt ägg, lök, salt, socker och pepparkornen ( malda i mortel ). Lägg i färsen och arbeta samman tills det är blandat.
- Spola händerna med vatten och forma lagom små köttbullar.
Lägg dessa på vattensköljt smörpapper.
- Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna, inte allt för många åt gången, på god värme. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir jämna i färgen.
Stek dem ca 5 - 6 minuter.
Publicerat den
13 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta ser väl ut som ett bra förslag på jul köttbullar! Lycka till !!! Ca klockan 2 på julafton är du välkommen! Så äter vi efter Kalle Anka sedan! //Bosse
Dessa var riktigt riktigt goda. enl oss en klar 5:a Vi justerade ner antal kryddpepparkornen till 3st och upp med svart och vitpepparn i stället.
de här e det jag sökt efter saftiga goda bullar
Otroligt goda! De här kommer göra succé på julbordet imorgon :)
Jättegoda! Min dotter stod vid bänken och tjuvåt så många att jag fick göra en omgång till. Tog dock endast 3 kryddpepperkorn och mer av svart och vitpeppar istället. Och så rev jag rå lök och hade i smeten. Mums!!
Dom gjorde succé på vårat julbord. Det var dom godaste köttbullarna vi ätit. Tack för receptet
Fantastiskt goda köttbullar. Det kommer bli en favorit på julbordet. En 5:a här :))
Dessa köttbullar är en tradition på jul bordet istället för dom färdigköpta
Ååååh vilka goda köttbullar. Jag har aldrig gjort så goda köttbullar. Dessa blev så lyckade så tack för bra recept. Det blir lyckat till jul. Gjorde dem förra året också men i år blev dem bättre.