Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas julpizza

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

när man har lite julrester kan man göra pizza ut av det, det brukar jag, mina barn har hittat på namnet

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jäst i bunke och blanda med vatten, tillsätt matolja,salt och ca 6 dl av mjölet. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Sätt ugnen på 225 grader, låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min, gärna på ett varmt ställe. Börja med fyllningen. Häll ketchup i en bunke, krydda med kryddpeppar och malda nejlikor, smaka av. Skär köttbullar i halvor,dela prinskorven på längden och skär en tjock skiva skinka som du sen skär tärningar av. Kavla degen så tunt som möjligt på mjölat bakbord eller direkt i långpanna med bakpapper under. Bred ketchup och övriga ingredienser på botten och riven ost överst, grädda i ugn ca 10-15 min, tills osten har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.