Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas kyckling i lergryta

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod och enkel kycklingrätt som jag tyckt om under hela min uppväxt och som mina barn nu jublar för. Kycklingen blir otroligt saftig och god i lergrytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt minst 10 minuter. Blanda marinaden. Lägg kycklingfileérna i lergrytan. Pensla kycklingfileérna med marinaden.
  2. Ställ in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ timer på 20 minuter.
  3. Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och vänd på kycklingfileérna, ev. låt dem byta platser i lergrytan (De som ligger i mitten tar annars längre tid att tillreda och de i ytterkant kan bli torra i kanten).
  4. Ställ in lergrytan i ugnen igen. Ställ timer på 20 minuter igen. Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och kontrollera om kycklingfileérna är klara (genom att göra ett snitt i den tjockaste). Om de ej är klara, ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.
  5. SÅS: Sila av marinaden från lergrytan ned i en kastrull. Tillsätt creme fraiche. Låt koka upp. Smaka av med ev. mer av kryddorna.
  6. Serveras med ris och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • isa64 9 april 2009

    Jättegod gryta som tom tonårsbarnen älskade! Jag skar i potatis och morötter oxå...det gick bra!

  • SuHo 12 maj 2009

    Jättegott! Vi åt det till middag idag - och kommer att göra det MÅNGA gånger till... Nästa gång ska jag prova att göra det med "Kaneta":s grillkrydda (jag är också lite misstänksam mot tillsatser...). Stort TACK för receptet! :o)

  • JohannaY 27 augusti 2009

    Riktigt gott, trots att jag inte är så förtjust i just kycklingfilé! Eftersom rätten sköter sig så bra själv i ugnen och man ändå gör sås på marinaden efteråt så behöver man inte många minuter i köket.

  • anmawa 8 oktober 2009

    Kanongod kyckling. Jag provade med "Kaneta":s grillkrydda som tidigare betygssättare rekommenderade och det blev jättebra. Detta kommer vi att göra fler gånger tack för receptet.

  • pullan21 25 november 2010

    Tack för ett enkelt och jättegott recept! Tveka inte att testa! Själv kommer jag att göra denna flera gånger.

  • Myran1970 7 januari 2011

    Gott och lättlagat. Ny favorit hos oss!

  • kometen 16 januari 2011

    Gjorde denna rätten idag o kycklingen blev verkligen mör men allt va alldeles för salt, undrar om det verkligen ska vara 4 msk grillkrydda??jag gjorde exakt som det stod i receptet...

  • Elbarne 30 mars 2011

    Ack, så enkelt, smidigt och gott! Tänk om det alltid va så trevligt att laga mat! Jag åt alldeles för mycket, och var tvungen att lägga mig i soffan efteråt.

  • PhilippVasquez 31 mars 2011

    Kometen, tycker de låter lite mycket jag med, ska nog kanske va ba 4 tsk ^^

  • Robjoo 16 juni 2011

    Kycklingen vart jätte god en klar femma från oss... Stoppade i lök och färska champinjoner passade perfekt till kycklingen säger bara mums!!!! :)

  • ljussken 16 augusti 2011

    Mums!Köttet blev saftigt o mört.Såsen var jättegod.Jag tog 3msk grillkrydda i marinaden.Det blev lagomt salt. Tack för ett bra recept!!!

  • motti 23 augusti 2011

    Mycket Gott! Nu kom äntligen den undanstoppade lergrytan till nytta. Nu ska den användas fler gånger. Tack för ett jättebra recept

  • Emil71 17 september 2011

    s*itgott!!! :) Tack!!

  • Emil71 22 september 2011

    Hade i lite mindre grillkrydda ca 2.5 msk. Tog dessutom med lök och champinjoner. Men som sagt. väldigt gott!

  • kanon12 22 september 2012

    Standard hos oss numer, jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.