- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mitt recept fast med min mor som inspiration då hon har kryddost i sin makaronipudding, går självklart att utelämna. Blir iallafall riktigt krämig och med lite mer smak!
Instruktioner
- 1. Koka makaronerna efter anvisad tid som står på paketet.
- 2. Hacka skinkan i små bitar, och skiva purjolöken tunnt.
- 3. Bryn skinkan och purjolöken i smör.
- 4. Blanda de kokta makaronerna tillsammans med skinkan och purjolöken och häll upp i en smord ungsform.
- 5. Häll ner den rivna kryddosten och blanda med makaronröran.
- 6. Vispa ägg, mjölk, svartpeppar och salt tills äggstanningen är jämn.
- 7. Häll över äggstanningen över makaronröran jämt. Strö på gratängosten.
- 8. In i ugnen i ca 40 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg!
- Serveras gärna tillsammans med lingonsylt och ett kallt glas mjölk.
Smaklig måltid!
Publicerat den
16 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god och enkel :D
Hur många grader i ugnen? :)
Förlåt, 200 C ska det vara!
Är verkligen mängden svartpeppar riktig? Gjorde efter receptet igår med vanlig hårdost, men utan kryddosten, och tur var väl det! Alldeles för mycket svartpeppar.