- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En otroligt enkel och god chokladkladdkaka som min mamma alltid gjorde då jag och lillasyrran var barn. Jag gör den flera gånger om och den blir så otroligt god och perfekt att ha till fredagsmys, kvällsfika, eftermiddagsfika eller att bjuda på när man får gäster.
Dessutom väldigt enkel att slänga ihop om man får oväntade gäster.
Instruktioner
- Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, kakaon och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Smält matfettet* i en skål. Rör ner detta i kaksmeten.
- Häll smeten i en lång, vid glasform alt. pajform, ca 24 - 30 cm i diameter. Lägg på en del av valnötskärnorna.
- Grädda ** kakan. Garnera med resten av valnötskärnorna. Låt kakan kallna. Låt den stå kallt tills den skall serveras.
- Den här kakan skall vara lite kladdig och är ett mellanting mellan dessert och kakak till kaffet.
- Metod Effekt Tid
Smält matfettet* Full effekt 1,5 - 2 min
- Grädda kakan** Full effekt 6 - 8 min
- Tiden hänger på micron.
Vill man ha den glutenfri eller laktosfri så byter man bara ut mjölet till glutenfritt vanligt mjöl och smöret alt. margarinet till laktosfritt. Och är man nötallergiker så skippar man bara valnötskärnorna.
- Servera gärna med hårdvispad grädde och lite färska bär som t.ex. hallon, jordgubbar eller blåbär. Smaklig måltid! Kommentera gärna..
Publicerat den
4 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar