Mammas Mumsiga "SchlagerMackor"

Underbart goda varma mackor som min mamma ofta gjorde när jag var liten och vi skulle titta på schlagerfestivalen...därav namnet ;)

Den underbart goda räkröran passar lika bra till tex. Bakad potatis, Crustader, i Crepes m.m Kan även ätas kall...

Ingredienser

8 skivor formfranska
3 dl grädde
1 ½ msk vetemjöl
2 dl Räkor
1 burk skivade champinjoner
10 färska champinjoner
1 knippe dill eller 1 paket fryst (á 30g)
Aromat
Vitpeppar
Svartpeppar
Cayenne
Vitlökspulver (frivilligt)
Riven ost
Smör till stekning & redning
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1593
Sparat:
55

Gör så här

Slå av spadet från Champinjonerna på burk...spara spadet till senare.

Skölj och skär de färska champinjonerna i bitar eller skivor.
Fräs svampen i smör. Krydda med aromat, svart/vitpeppar & en liten gnutta vitlökspulver (frivilligt)

Skala och dela räkorna.

Smält smör i en kastrull och vispa ned mjölet. Späd med grädden och svampspadet.
Tag lite i taget så att du ser att konsistensen blir lagom. Röran får inte vara för lös och rinnig.

Rör i den stekta svampen & dillen.
Krydda röran med en gnutta Cayennepeppar...tänk på att detta är starkt!

Sist rör du i räkorna (så att de inte ska hinna bli sega)

Lägg upp brödskivorna på en plåt med smörpapper. Klicka på röran och toppa med riven ost.

Sätt in i ugnen på 175-200 C tills osten får lite färg. Tar ca. 5-10 min beroende på hur varm ugnen är.

Servera med en enkel sallad och en iskall öl...smaskens!!!

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.