Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Mammas överraskning"

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Passar nu i äppeltider mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena och ställ ner den i en stor smord form. Fyll hålen med socker. Ställ in äpplena i medelgod ungsvärme 200-225 grader i ca 15 minuter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tag ur äpplena ur ugnen och häll sockekakssmeten över dem i formen.
  3. Grädda äppelkakan i medelgod ungsvärme 200-225 grader, tills den fått vacker färg och äpplerna blivit mjuka rätt igenom. Pröva sockerkakan med vispsticka. Servera äppelkakan ljum eller kall med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 2 oktober 2011

    äppelkan lät mummsig

  • kekke46 7 oktober 2011

    Har gjort den idag blev så god. Hade vaniljsås till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.