Ett gott och smidigt sätt att göra raggmunk i långpanna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°
- Smörj en liten långpanna med smör.
Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken.
- Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i långpannan.
- Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Stick ner baconskivorna (eller klippta bitar) i smeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
- Servera gärna raggmunken med lingon och picklade kantareller och grönt.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag kryddade med lite grovmalen svartpeppar också
Tänkte göra raggmunkar ngn dag. Detta verkar vara ett bra recept, kommenterar senare!
Gjorde misstaget att ta min vanliga långpanna så kakan blev väldigt tunn, men god, ska göra större sats nästa gång. Tog och stekte fläsk till istället för bacon som jag serverade vid sidan om.
Mycket god & enkel att göra. Hade fläsk istället för bacon.
Det här var jättegott. Hela familjen åt. Så det här gör vi fler gånger.
Detta recept har jag gjort många gånger, har Ica´s kokbok. Jag brukar tillsätta rivna morötter i smeten. Barnens favorit!
Gott!
Gott och enkelt, stekte bacon vid sidan om eftersom inte alla i familjen äter bacon. Detta kommer vi att göra om!
Muuuuummmms med fläsk till.
Hur stor långpanna ska det vara?