Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas saffranskaka till första advent

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Denna kaka har jag bakat till första advent i så många år att det blivit en tradition. Den är ett måste till glöggen för mina barn - som nu blivit vuxna och har egna barn. Hemligheten med uppskattningen är antagligen att den bara bjuds denna enda dag på året, trots att den är så vansinnigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa (gärna med mannagryn) en slät, rund form med löstagbar kant.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Stöt saffran i en mortel med en sockerbit.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Tillsätt saffran, smör och mjölk.
  6. Blanda mjölet med bakpulvret och rör försiktigt ner det i smeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter.
  9. Sikta eventuellt över florsocker i julmönster när kakan ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Annrh 22 november 2012

    Ett suveränt recept! Försökte lägga till det men fick det nekat. Men detta är ju identiskt så lägger till min bild här och sparar detta recept istället. Så hoppas jag alla som sparade min kaka hittar hit istället!

  • inwa62 16 december 2012

    Lätt att baka, mycket saftig och god + hållbar!

  • momma45 6 januari 2013

    Supergod kaka, jag har gjort den flera gånger under julen och den har blivit lika bra och god varje gång.

  • alluh 7 januari 2016

    Toppengod och så saftig! Kommer göras många gånger :)

  • barulwen 5 december 2016

    Håller med övriga! Jättegod kaka som håller i flera dagar om man inte råkar äta upp den för snabbt ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.