Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas smultrontårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En smultrontårta som smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form eller liten långpanna, ca 35 x 25 cm och bröa den eller klä formen med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker, rör ner de båda mjölsorterna blandade med bakpulver. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 C i ca. 20-30 minuter.
  3. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den i 2 eller 3 bottnar och lägg samman med vaniljkräm. Lägg bären på tårtan och skeda gèlesocker över, vispa grädden med socker, bred eller spritsa den tunt över tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.