Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas underbara äppelkaka för långpanna

(2 kommentarer)  
Mammas underbara äppelkaka för långpanna Mammas underbara äppelkaka för långpanna
Skriv ut

Denna kakan är jag uppvuxen med. Den är så underbart god och lättlagad. Kan antingen ätas som den är, eller som en efterrätt med vaniljsås till. Detta recept är lagom för en långpanna, perfekt om man vill ha lite fika liggande i frysen. Jag brukar oftast göra två långpannor samtidigt, då klarar man sig länge sen. Receptet kan även delas på tre så blir det lagom för en vanlig sockerkaksform.

Ingredienser

Instruktioner

Skala äpplena och ta ur kärnhusen. Dela dem i klyftor. Vispa ägg och socker. Smält smöret. Tillsätt mjölet och smöret. Häll smeten i en smörad och brödad långpanna. Vänd äppleklyftorna i kanel och socker och tryck ner dem ganska tätt i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 50 minuter. Dela sedan kakan i rutor i långpannan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maggan195 29 augusti 2011

    Nog den godaste och lättaste äppelkaka jag någonsin gjort :)

  • Bittanek 18 december 2011

    Absolut den godaste äppelkaka jag har ätit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.