Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamsells chokladkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingen vanlig chokladsockerkaka med chokladöverdrag. Den är utöver det vanliga i smak och konsistens!! Har bakat den gång efter gång i åratal! Ladda gärna upp en fin bild när du bakat den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen (i micro eller vattenbad). Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna en i taget. Rör ner chokladen, mjölet och kokosflingorna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten.
  2. Grädda kakan i smord form (ca 2 liter) - gärna "bröad" med kokos i stället för skorpsmulor. 175 grader i ca 35 minuter.
  3. Låt kakan vila 10 minuter innan den tas ur formen.
  4. Smält chokladen till garneringen. Man kan blanda i lite smör för att ytan ska bli lättare att skära igenom när man serverar.
  5. Rör lät med en gaffel på ytan så att ett mönster bildas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • _chokladbiten_ 17 juni 2011

    Väldigt god chokladsockerkaka. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.