Ingen vanlig chokladsockerkaka med chokladöverdrag. Den är utöver det vanliga i smak och konsistens!! Har bakat den gång efter gång i åratal!
Ladda gärna upp en fin bild när du bakat den!
Instruktioner
- Smält chokladen (i micro eller vattenbad).
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt gulorna en i taget. Rör ner chokladen, mjölet och kokosflingorna.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten.
- Grädda kakan i smord form (ca 2 liter) - gärna "bröad" med kokos i stället för skorpsmulor.
175 grader i ca 35 minuter.
- Låt kakan vila 10 minuter innan den tas ur formen.
- Smält chokladen till garneringen. Man kan blanda i lite smör för att ytan ska bli lättare att skära igenom när man serverar.
- Rör lät med en gaffel på ytan så att ett mönster bildas.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god chokladsockerkaka. =)