Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamsells kolaglaserade tårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

En läcker och söt tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och vispa ytterligare en stund. Rör ner mjölet. Markera 4 cirklar, 20-23 cm i diameter, på ett välsmort bakplåtspapper. Grädda i 175° C i 10-15 min. Lossa bottnarna men låt dem kallna plant på pappret.
  2. Fyllning: Vispa grädde och smaksätt med kaffe. Bred ut fyllningen mellan de kalla bottnarna.
  3. Kolaglasyr: Blanda allt utom smöret i en kastrull och låt koka till en tjockt flytande massa. Vispa då och då. Rör ner det kalla smöret och ställ glasyren kallt. Bred ut glasyren på tårtan.
  4. Riv blockchoklad och garnera tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bellelina 23 september 2011

    Har du nåt förslag på garnering?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.