Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarinbiff

 
Skriv ut

En härligt smakrik biff med kinesiskt ursprung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torkade tangerinskal och mandarinskal: Skalet från dessa frukter används i kinesisk matlagning för att få fram en fyllig fruktsmak. Skalet används torkat och läggs i rätter som skall sjuda länge. Annars bör det blötläggas i varmt vatten för att mjukna eller finhackas mycket fint. Finns att köpa i färdigförpackat i asiatiska livsmedelsaffärer. Det går också bra att ta färska skal och låta dem torka sakta tills de är hårda, antingen i ugn på svag värme eller i solen.
  2. Lägg köttet i en bunke. Blanda soja, sherry, ingefära, och sesamolja. Häll över köttet och rör om så att köttet täcks av blandningen. Låt stå i 15 minuter.
  3. Hetta upp jordnötsoljan i en wok eller stekpanna. Vicka pannan försiktigt fram och tillbaka så att botten och sidor täcks av olja. Lägg i köttet och stek under omrörning på stark värme i två minuter, eller tills köttet fått färg.
  4. Tillsätt peppar, skal, extra soja och socker under hastig omrörning. Lös upp majsmjölet i lite av buljongen. Häll detta i woken och rör om tills såsen kokar upp och tjocknar. Serveras med ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.