En härligt smakrik biff med kinesiskt ursprung.
Instruktioner
- Torkade tangerinskal och mandarinskal: Skalet från dessa frukter används i kinesisk matlagning för att få fram en fyllig fruktsmak. Skalet används torkat och läggs i rätter som skall sjuda länge. Annars bör det blötläggas i varmt vatten för att mjukna eller finhackas mycket fint. Finns att köpa i färdigförpackat i asiatiska livsmedelsaffärer. Det går också bra att ta färska skal och låta dem torka sakta tills de är hårda, antingen i ugn på svag värme eller i solen.
- Lägg köttet i en bunke. Blanda soja, sherry, ingefära, och sesamolja. Häll över köttet och rör om så att köttet täcks av blandningen. Låt stå i 15 minuter.
- Hetta upp jordnötsoljan i en wok eller stekpanna. Vicka pannan försiktigt fram och tillbaka så att botten och sidor täcks av olja. Lägg i köttet och stek under omrörning på stark värme i två minuter, eller tills köttet fått färg.
- Tillsätt peppar, skal, extra soja och socker under hastig omrörning. Lös upp majsmjölet i lite av buljongen. Häll detta i woken och rör om tills såsen kokar upp och tjocknar. Serveras med ris.
Publicerat den
2 oktober 2011
Skriv kommentar