Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarinparfait - diabetiker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kesella, matlagningsyoghurt, citronsaft och Hermesetas Lättströ. Låt mandarinerna rinna av och skär dem i små bitar. Tillsätt dem i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i mandarinsmeten. Skölj en form (1 liter) med kallt vatten.
  2. Häll i mandarinsmeten. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten. Ta ut parfaiten ur frysen. Doppa ev formen i hett vatten och vänd upp den på ett serveringsfat.
  3. Låt stå i kylen ca 30 minuter före servering. Garnera med physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.