Servera med halvsmält glass eller lätt vispad grädde smaksatt med pressad apelsinsaft.
Instruktioner
- Lägg mjölet på bakbordet, hacka in matfett, socker och äggula. Låt degen vila kallt, ca 1 timma.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, beräkna ca 20 minuter. Låt mandarinklyftorna rinna av. Ta vara på spadet.
- Kavla ut ungefär 2/3 av degen till en rund kaka och flytta över den till en lätt smord plåt. Pensla kakans kant med äggvita.
- Arbeta resten av degen mjuk och smidig med handen. Fyll den i en spritspåse med krusigt munstycke och spritsa en kant runt om på kakan.
- Grädda kakan ca 20 minuter i 175 grader tills den fått vacker färg. Låt den kallna.
- Värm 2 dl av mandarinspadet, krama ur gelatinbladen och lös dem i den heta vätskan. Spetsa smaken med lite citron- eller apelsinsaft. Låt gelén kallna och börja tjockna.
- Fyll kakan ganska högt med flera lager mandarinklyftor och ös eller pensla på den trögflytande gelén.
- Ställ tårtan svalt tills gelén stelnat. Beräkna ca 30 minuter.
Publicerat den
19 februari 2008
Skriv kommentar