Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarintårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Servera med halvsmält glass eller lätt vispad grädde smaksatt med pressad apelsinsaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet på bakbordet, hacka in matfett, socker och äggula. Låt degen vila kallt, ca 1 timma.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, beräkna ca 20 minuter. Låt mandarinklyftorna rinna av. Ta vara på spadet.
  3. Kavla ut ungefär 2/3 av degen till en rund kaka och flytta över den till en lätt smord plåt. Pensla kakans kant med äggvita.
  4. Arbeta resten av degen mjuk och smidig med handen. Fyll den i en spritspåse med krusigt munstycke och spritsa en kant runt om på kakan.
  5. Grädda kakan ca 20 minuter i 175 grader tills den fått vacker färg. Låt den kallna.
  6. Värm 2 dl av mandarinspadet, krama ur gelatinbladen och lös dem i den heta vätskan. Spetsa smaken med lite citron- eller apelsinsaft. Låt gelén kallna och börja tjockna.
  7. Fyll kakan ganska högt med flera lager mandarinklyftor och ös eller pensla på den trögflytande gelén.
  8. Ställ tårtan svalt tills gelén stelnat. Beräkna ca 30 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.