Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och äppelkaka i långpanna

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En underbart saftig kaka som kan serveras med sabayonne eller lite grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över päron, äpple, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter. Låt kallna och skär i rutor.
  4. Servera gärna rutorna med sabayonne eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.