Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och äppeltekakor med kanel

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa smör och socker vitt och poröst. Hacka mandel. Tillsätt äggula och blanda i mandeln. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat och häll ner det i smeten. Rör ner vattnet i turkiska äppelteet och blanda ihop allt till en deg. Låt vila i ca 30 minuter i kylskåp. Dela degen i ca 35 delar och rulla den till bollar. Ta en gaffel och tryck försiktigt till ett mönster. Lägg 12-16 kakor på varje bakplåtsklädd plåt. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader. Låt kallna på galler och strö kanel ovanpå. Doppa och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.