Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och jordgubbsmums

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Uppvispad och fluffig vaniljpannacotta på en god mandelmarängbotten, toppad med jordgubbssorbet och jordgubbar. Mums mums! Desserten är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 10 minuter. Krama ur vattnet och lägg det i en annan skål. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och den urskrapade vaniljen. Tillsätt gelatinet och rör ihop allt. Lägg plast på ytan och ställ in skålen i kylen till nästa dag.
  2. Dag 2: Vispa upp pannacottan med en elvisp. Lägg smeten i en spritspåse.
  3. Mandelmarängbotten: Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn). Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mandelmjölet försiktigt. Häll ut smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper, ca 27x11 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 14-18 minuter eller tills den är lätt gyllenbrun. Låt den svalna i formen och tryck tills den lätt så ytan blir slät.
  4. Jordgubbssorbet: Koka upp socker och vatten till en lag. Blanda i purén och smaka av med pressad citronsaft efter egen smak. Tillsätt eventuellt lite hushållsfärg. Häll smeten i en plastskål och frys den tills den börjar sätta sig i kanterna. Kör den sedan i en glassmaskin till en krämig konsistens. Låt den stå i frysen fram till servering.
  5. Montering: Skär ut fem rektangulära bitar av kakbottnen (skär bort kanterna) och spritsa på ett tjockt lager av den vispade pannacottan. Skiva ett par färska jordgubbar och dekorera med dem. Avsluta med att lägga på några äggformade skedar jordgubbssorbet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.