Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och päronrutor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med smak av päron, mandel och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 25x35 cm.
  2. Rör ihop socker och smör till en jämn smet. Blanda i ägg, bakpulver och mjöl varvat med mjölken. Häll smeten i formen.
  3. Skala och skär päronet i tunna klyftor. Lägg dem i smeten med lite mellanrum. Strö över kanel och socker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Rosta mandelspånen i olja i en stekpanna på medelhög värme tills de har fått en gyllenbrun färg. Lägg mandelspånen på ett hushållspapper och låt dem svalna.
  5. Strö dem över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.