Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och persiljebakad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax är alltid gott och här tillsammans med knaprig topping, syrlig sås och risoni.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka mandeln. Skrubba citronen, riv skalet och blanda det med mandel och hackad persilja. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsfast form och lägg i laxfilén. Salta och peppra laxen och strö mandel- och kryddhacket över den. Ringla över olivoljan och ugnsstek i ca 12 minuter.
  3. Kokt risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda matyoghurt och créme fraiche med örter och smaka av med salt och peppar. Fräs sockerärter i olivolja och salta dem lätt.
  4. Servera laxfiléerna med risoni, en klick sås och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.