Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och rågkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Otroligt goda mandelkakor med rågmjöl i sig för smakens skull. Saltrostad mandel finns att köpa. Det går även bra att rosta saltade sötmandlar mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn smöret i en stekpanna. Rör ner lönnsirap och låt den svalna till ljummet. Vispa florsocker och äggvita pösigt. Sikta ner de tre mjölsorterna, bakpulver och salt. Tillsätt smörblandningen, lite i taget under vispning. Låt smeten vila i några timmar.
  3. Fyll ca 50 g smet i metallringar, ca 5 cm i diameter, fodrade med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Strö över hackad, saltrostad mandel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna i formarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.