Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och vallmokex med rabarberkompott

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Till fredagskvällen eller festen är dessa kex suveräna. Bakade på mandelmjöl. Servera gärna med västerbottensost och detta goda recept på rabarberkompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sala rabarbern och skär i bitar. Lägg allt i en kastrull och låt koka till kompott, det tar ca 10 minuter. Häll kompotten i en steriliserad burk och förvara gärna i kylskåp, kompotten håller i några veckor.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, lite i taget och blanda tills du har fått en formbar, inte alltför blöt deg.
  4. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper och skär eller stansa ut kex. Strö vallmofrön på kexen och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills de fått lite färg.
  5. Servera kexen med västerbottenost och rabarberkompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.