Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och valnötsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hittade receptet på www.lchfrecept.com när jag letade efter bröd som inte innehöll ost som jag ibland tycker gör brödet lite "kladdigt".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mandel, valnötter och sesmfrön till mjöl och rör ner övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesella och ägg i separat bunke, blanda allt och låt svälla 10 minuter. Häll upp i bakpappersklädd avlång form (1½ liter) och grädda i 150 grader i ca 80 minuter. Lägg ev över aluminiumfolie efter halva tiden om det verkar bli bränt.
  2. Låt svalna på galler under bakduk och skär upp i tunna skivor när det svalnat helt.
  3. Byt gärna kryddorna för annan smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.