Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel och äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

lyxig och saftig äppelkaka att bjuda på i höstmörkret.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet, häll i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i margarin och mjöl blandningen i ägg och socker smeten. Häll smeten i smord och bröad form, med avtagbar kant. Skala och hacka äpplena grovt, blanda med socker och kanel, fördela äppelbitarna över kakan. Strö över den rivna mandelmassan. Tryck ned med en gaffel äppelbitarna i smeten, här och var. Hacka mandeln grovt och strö över. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30 - 40 minuter, prova med sticka

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rufus10 22 oktober 2009

    Vilken ugnstemperatur ska kakan ha och hur länge ska den gräddas?? Du kan väl komplettera receptet - kakan verkar vara god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.