Lätt fixade vackra små bakelser.
Ta fram yoghurten så att den inte är alltför kylskåpskall.
164 kalorier/bakelse
8 g fett
4 g protein
18 g kolhydrater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mosa mandelmassa, 2 äggvitor och karamellfärg med en slev. Vispa slätt med elvisp. Diska vispen. Vispa sockret och 1 äggvita till en fast maräng.
Blanda marängen försiktigt med mandelmassan med en slickepott.
- Spritsa eller klicka ut massan i klickar ca 3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna.
- Smält chokladen över vattenbad, ta bort från värmen. Blanda snabbt ner yoghurten i den varma chokladen (Det är viktigt att chokladen är varm och att yoghurten inte är för kall, annars blir krämen kornig!)
Ställ krämen att stelna något i kyl, minst 20 minuter.
- Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 2 msk juice. Snoppa och halvera jordgubbarna.
Toppa biskvierna med chokladkräm och jordgubbar precis före servering.
Publicerat den
29 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar