Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbiskvier med vit chokladkräm och jordgubbar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lätt fixade vackra små bakelser. Ta fram yoghurten så att den inte är alltför kylskåpskall. 164 kalorier/bakelse 8 g fett 4 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mosa mandelmassa, 2 äggvitor och karamellfärg med en slev. Vispa slätt med elvisp. Diska vispen. Vispa sockret och 1 äggvita till en fast maräng. Blanda marängen försiktigt med mandelmassan med en slickepott.
  3. Spritsa eller klicka ut massan i klickar ca 3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Smält chokladen över vattenbad, ta bort från värmen. Blanda snabbt ner yoghurten i den varma chokladen (Det är viktigt att chokladen är varm och att yoghurten inte är för kall, annars blir krämen kornig!) Ställ krämen att stelna något i kyl, minst 20 minuter.
  5. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 2 msk juice. Snoppa och halvera jordgubbarna. Toppa biskvierna med chokladkräm och jordgubbar precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.