Denna dessert görs oftast med sockerkaksbotten. Här är den med en läcker mandelbotten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka mandeln grovt i matberedare eller för hand. Blanda den med mandelmassa och 2 äggvitor. Om du inte har matberedare går det lättast att först grovriva mandelmassan.
- Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper i samma form som glassen. Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills den börjar få fi n ljusbrun färg. Låt kallna. Sätt ugnen på enbart
övervärme 250°.
- Lägg de halvtinade hallonen på bottnen.
- Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en styv maräng.
- Lägg glassen ovanpå hallonen och bred över marängen, var noga så att all glass blir täckt med maräng. Strö över mandel. Ge färg i ugnen någon minut. Passa noga, eller använd en gasol brännare.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar