Här serveras en lyxig tårta med mandelbotten. Kesellakrämen på toppen ger en härligt fluffig känsla och de syrliga bären blir pricken över i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter. Bröa formen med finhackad mandel.
- Riv mandelmassan grovt. Rör smöret smidigt. Tillsätt mandelmassan och rör samman så det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl. Blanda till sist ner mjölet blandat med bakpulvret.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna i formen innan du lägger upp den på ett serveringsfat.
- Vispa grädden fast och blanda med florsockret. Rör ner kesellan. Bred kesellakrämen ovanpå bottnen och garnera med björnbären.
- Smält marmeladen på svag värme i en kastrull. Pensla eller skeda marmeladen över bären.
Publicerat den
16 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar