Daim gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen. Tårtan är fryst, som en slags glasstårta. Allt går att förbereda i god tid, väldigt tacksamt när man väntar många gäster.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl, florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna. Diska formens kant och sätt den på plats igen.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en pösig smet. Hacka daimen och blanda i. Vispa grädden och vänd sist ner den i smeten. Häll smeten över bottnen. Täck formen och frys tårtan i minst 4 timmar.
- Låt tårtan stå i rumstemperatur en liten stund innan servering. Strö över hackad daim och garnera med jordgubbar och mynta.
Publicerat den
13 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar