Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med lime

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Riktigt frisk och fräsch blir den här kakan med lime både i mandelbotten och i glasyren. Bakas i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Mal sötmandeln och blanda den med de andra torra ingredienserna i en ganska stor skål. Smält smöret. Ta från värmen och tillsätt mjölken, saft och skal från limen och äggen. Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad långpanna som är ca 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Rör ihop glasyren. Låt kakan svalna innan glasyren breds på. Garnera eventuellt med strimlat limeskal.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ernrup 8 februari 2010

    Läste just igenom receptet och kunde inte låta bli att le! ...Ta från värmen... och tillsätt saft och skal från limen och äggen... AAHHmen inte ska det väl vara äggskal i!!!!! HiHiHiHi!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.