En gudomlig tryffeltårta som är så gudomligt god när helst du är sugen...på något gott!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°.
- Riv mandelmassan och blanda med ägg och kakaopulver. Vispa massan pösig med elvisp.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22 cm. Smörj papperet och häll i smeten.
- Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen i ugnen i 18-20 minuter.
- Låt tårtbottnen svalna något och lägg över till ett tårtfat.
- Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
- Lyft kastrullen från värmen och låt svalna. Rör ner en äggula i taget och tillsätt ca ½ dl ovispad grädde. Rör om till en smidig smet som får svalna något, men ej stelna.
- Vispa resterande grädde och blanda med chokladsmeten.
- Ställ bakformens ring på tårtfatet och bred den smidiga tryffeln över mandelbottnen. Se till att du fyller ut mot formens kanter så tårtans kant blir slät och fin.
- Täck med folie och ställ tårtan kallt, minst 3-4 timmar eller över natten.
- Lossa bakformen med vass kniv och lyft av den försiktigt.
Publicerat den
27 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supermäktigt, supergott. Tack!