Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four med mandelbotten

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Denna dessert görs oftast med sockerkaksbotten. Här är den med en läcker mandelbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka mandeln grovt i matberedare eller för hand. Blanda den med mandelmassa och 2 äggvitor. Om du inte har matberedare går det lättast att först grovriva mandelmassan.
  3. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper i samma form som glassen. Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills den börjar få fi n ljusbrun färg. Låt kallna. Sätt ugnen på enbart övervärme 250°.
  4. Lägg de halvtinade hallonen på bottnen.
  5. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en styv maräng.
  6. Lägg glassen ovanpå hallonen och bred över marängen, var noga så att all glass blir täckt med maräng. Strö över mandel. Ge färg i ugnen någon minut. Passa noga, eller använd en gasol brännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.