Mandelbotten med hallonmousse - diabetes

Det är roligt att ha lite diabetesrecept och kunna variera när man väl ska baka!

Ingredienser

1 dl sötmandel (65 g)
1/2 dl lättströ
2 äggvitor
4 gelatinblad
3/4 dl grädde (mellan- eller visp-)
200 g hallon (färska eller tinade osockrade)
1 1/2 dl Kesella (1% fett)
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
3439
Sparat:
75

Gör så här

Ugn: 175°

Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln.

Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln.

Bred ut massan i den markerade rundeln och grädda bottnen mitt i ugnen i 20 minuter.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och vispa grädden.

Ta undan ca 15 bär och mosa resten med en gaffel. Blanda Kesella, grädde och bärmos. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned i smeten.

Lägg mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen. Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen.

LIKNANDE RECEPT

Mandelbotten recept
Hallonmoussetår..
av zonale
över 2 månader
Vit chokladpann..
av ros
över 2 månader
Kokoskakor - di..
av tina62
över 2 månader
Mandeltårta med..
av kma21
över 2 månader
Biskvier..
av tina62
över 2 månader
Kolatårta
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.