Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbudapest med jordgubbar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god och enkel tårta med jordgubbar och mandelmaräng som fullkomligt smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rita ut tre rundlar på tre bakplåtspapper med hjälp av en tallrik, 22-24 cm i diameter.
  3. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ner. Häll i sockret lite i taget och vispa på låg hastighet. Vänd ner den hackade mandeln och maizenamjölet.
  4. Bred eller spritsa ut smeten i de mallade rundlarna. Grädda en botten i taget i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter eller tills bottnen har fått bra med färg. Låt svalna.
  5. Vispa grädden och bred på en av bottnarna. Skiva jordgubbar och fördela över grädden. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Lägg på den sista bottnen.
  6. Spritsa mörk choklad över den översta bottnen. Låt stelna och spritsa vispad grädde längs med kanten. Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina.
  7. Pudra med florsocker och lägg en fjärdedels jordgubbe i varje gräddtopp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.