Jättegoda kakor, smakar mera....
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mal mandeln eller ännu hellre, mal hälften och hacka resterande mycket fint i mat beredare.
Tillsätt florsockret och äggvitan och bearbeta till en smidig massa.
Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Rör ner den i massan.
- Rulla ut degen till en längd. Vill den klibba
så ”mjöla” med florsocker. Skär upp längden i mindre bitar och forma avlånga cigarrer.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen c:a 10 minuter eller tills de släpper pappret.
- Smält den mörka chokladen i mikron eller vattenbad. Rör ner oljan till slät glasyr.
Doppa ovansidan på kakorna i choklad och doppa ena änden i strössel. Lägg dem på smör papper att stelna.
Publicerat den
18 augusti 2009
Skriv kommentar