Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelflarn med citronkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Kanon goda flarn med syrlig citronkräm i mellan. Krämen kan du förvara i kylen, ta fram ett flarn och bred på krämen och njut precis när du är sugen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 200 grader. Skålla och skal mandeln, fin hacka den eller köp färdig hackade i påsar.
  2. Mät upp matfett,socker,vetemjöl,mjölk och sirap i en kastrull. sjud upp blandningen under omrörning.
  3. Ta genast bort från plattan när det börjar små bubbla. Får INTE koka.
  4. Tillsät mandeln och citronskal. Låt den stå och svälla medans du gör citronkrämen.
  5. Skeda ut smeten i små klickar på bakplåtspapper, placera inte för tätt, de flyter ut regält under gräddning.
  6. Grädda flarnen mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de är gyllen bruna. Låt de kallna på plåten innan de lossas.
  7. Förvara flarnen i en luft tät förpackning, då håller de sig spröda länge.
  8. Citronkräm: Rör smör och florsocker smidigt, klick ner lemoncurd och rör den smidig.
  9. Förvara krämen i en burk i kylen och gör flarnen när du ska lägga fram dom.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wiola 9 december 2008

    Smaskiga,måste lägga dem i frysen innan dom tar slut, tar lite tid att göra men är värda det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.