Kanon goda flarn med syrlig citronkräm i mellan.
Krämen kan du förvara i kylen, ta fram ett flarn och bred på krämen och njut precis när du är sugen.
Instruktioner
- Sätt ugen på 200 grader.
Skålla och skal mandeln, fin hacka den eller köp
färdig hackade i påsar.
- Mät upp matfett,socker,vetemjöl,mjölk och sirap i en kastrull.
sjud upp blandningen under omrörning.
- Ta genast bort från plattan när det börjar små bubbla.
Får INTE koka.
- Tillsät mandeln och citronskal.
Låt den stå och svälla medans du gör citronkrämen.
- Skeda ut smeten i små klickar på bakplåtspapper, placera inte för tätt, de flyter ut regält under gräddning.
- Grädda flarnen mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de är gyllen bruna.
Låt de kallna på plåten innan de lossas.
- Förvara flarnen i en luft tät förpackning, då håller de sig spröda länge.
- Citronkräm:
Rör smör och florsocker smidigt, klick ner lemoncurd och rör den smidig.
- Förvara krämen i en burk i kylen och gör flarnen när du ska lägga fram dom.
Publicerat den
13 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smaskiga,måste lägga dem i frysen innan dom tar slut, tar lite tid att göra men är värda det.