Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelfria gräddkubbar

 
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept uppfanns pga allergibesvär av mandel och nötter. Mandelkubb är ju väldigt gott men halsen kliar enormt efteråt. Mängden bakpulver stämmer, det är den som gör att kubbarna får rätt konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader och smält smöret. Vispa ägg och strösocker ordentligt så det blir fluffigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver i en bunke. Vispa ner mjölblandningen, grädden och smöret i äggblandningen så det blir en smet. Skeda upp i bullformar så de blir drygt halvfulla. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.