Sockrade citronskivor bäddas in i mandelplättar och ger även den mest godissugne sitt lystmäte.
Instruktioner
- Ger ca 50 kakor
- Rör smör , ägg och citronskal pösigt. Rör i mandel, florsocker, mjöl och citronsaft. Forma degen på mjölt bakbord till två ca 5 cm tjocka rullar. Täck rullarna med plastfloie och ställ dem kallt i ca 3 timmar.
- Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Ta degrullarna ur kylen, skär dem i 4 mm tjocka skivor och lägg dem på plåten, med lite avstånd emellan. Vispa upp äggulan och pensla kakorna med den.
- Skölj citronerna i varmt vatten och torka av dem. Skär upp lövtunna citronskivor , lika många som det finns kakor. Lägg citronskivorna på kakorna och strö på lite socker. Grädda kakorna gyllenbruna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt dem svalna och pudra ev med lite fllorsocker.
Publicerat den
21 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar