Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka finess

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett bakverk som både kan serveras som dessert eller som tårta med kaffe eller te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smörj en bakform som är 18 cm i diameter och rymmer 1 1/2 l. Klä den gärna med ett bakplåtspapper i botten. Låt pappret gå ett par centimeter upp runt kanten.
  3. Mal mandeln. Dela äggen i gulor och vitor. Spara gulorna till krämen. Vispa vitorna till ett så fast skum, att du kan vända skålen och inget rinner ut. Blanda äggvitorna med mandeln och sockret och skrapa ned smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Kräm: Häll i mjölk, rörsocker, äggulor och potatismjöl i en kastrull. Värm under omrörning men låt det inte koka. Ta kastrullen från plattan när blandningen är strax under kokpunkten och börjar tjockna.
  5. Tillsätt smöret klickvis under omrörning. Låt krämen svalna. Stjälp upp kakan på ett fat och bred krämen över kakan. Grovhacka mandeln och strö över. Servera direkt eller låt stå in i kylskåp i några timmar.
  6. Servera gärna med bär; ex osockrade björnbär.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.