Perfekt avslutning på en god middag...
Instruktioner
- Mandelkaka:
Sätt ugnen på 175°.
Rör ihop mandelmassa och socker. Tillsätt de vispade äggen lite i taget och rör sedan ner det mjuka smöret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten.
- Häll smeten i en liten avlång form. Grädda kakan i 175° varm ugn i 15–20 minuter. Låt kakan svalna, och skär den sedan i lagom tjocka skivor.
- Färska bär i limesirap:
Skala och finhacka det yttersta skalet av limen. Dela limen och pressa ur saften. Blanda saft och skal med sirapen och låt det hela dra i kylen.
- Vänd ner frukt eller bär i den kalla lagen omedelbart före servering. I stället för limeskal kan du använda finhackad färsk mynta.
- Hemgjord vaniljglass:
Koka upp grädden med sockret. Tag grytan från värmen och tillsätt vaniljsockret. Rör ner äggulorna i gräddblandningen och värm på svag värme under ständig omrörning tills blandningen tjocknar till en kräm. Sila krämen och låt den kallna.
- Häll den kylda krämen i en glassmaskin eller låt den stå i frysen i 10 timmar och rör om i den med jämna mellanrum. Det går också bra med en god, färdigköpt glass.
Publicerat den
25 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar