Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med choklad och flingsalt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Läcker mandel- och chokladkaka toppad med flingsalt. Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, sötmandel och socker med smöret. Klipp till ett bakplåtspapper så att det passar botten på en springform, ca 22 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 minuter och låt den sedan svalna helt.
  3. Fyllning: Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en slät smet. Tillsätt äggula, smör och salt och rör till en slät smet.
  4. Häll chokladsmeten över mandelbotten och låt kakan stå i kylen i 3-4 timmar. Sikta kakao över kakan och strö över flingsalt. Servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.