Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med körsbär

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gillar du inte körsbär, kan du byta ut bären mot något annat bär. Gör dessutom mandelmassan själv så blir den nyttigare.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter Blanda ihop mandelmassa, ägg, smör, mjöl och kardemumma med en elvisp. Häll smeten i formen och fördela körsbären på kakan. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Kakan kan gärna vara lite kladdig. Servera gärna kakan ljumme med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.