Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med smak av apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En läcker mandelkaka med smak av apelsin och med en krämig glasyr passar till adventsfikat. Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, maizena, bakpulver och syltade apelsinskal. Vispa ägg och florsocker till en fluffig smet. Rör ner apelsinsaften. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop till en smet.
  3. Bred ut smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Stäng av ugnen när 20 minuter har gått och låt kakan stå kvar i ugnen i ca 15 minuter på eftervärme. Täck gärna kakan med folie så den inte får för mycket färg. Låt kakan svalna i formen i ca 10 minuter.
  4. Glasyr: Vispa ihop smör och färskost. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en slät glasyr.
  5. Toppa kakan med glasyren och dekorera den med fikon, mandlar, apelsinklyftor och skal samt pudra över lite kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.