Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med svarta vinbär

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

De svarta vinbären ger kakan mycket smak och kardemumman bryter av fint mot bären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten. Blanda mjöl och kardemumma och vänd ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lätt med en sked. Fördela pärlsockret över och hyvla över smöret, så att det täcker kakan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar och täck översidan med folie om det ser ut att behövas. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.